Vor fi ridicate restricțiile pentru pelerinajul de la Iași

Restricțiile pentru pelerinajul de la Iași vor fi ridicate începând de vineri.

Asta înseamnă că va fi permis accesul credincioșilor din toată țara.

CITEȘTE ȘI: Orban, atac la Curtea Constituțională: „Trebuie eliminați politrucii de acolo”

Macheta-Geci-si-Jachete-femei-Magazin-Big-MagReprezentanții bisericii spun că este imposibil de anticipat câți pelerini vor veni la Iași, odată cu expirarea interdicțiilor, dar că au luat în calcul toate scenariile.

În funcție de numărul celor care vor sta la rând, preoții nu exclud să scoată, din nou, racla cu Sfintele Moaștele ale Cuvioasei Parascheva în curtea Catedralei.

O astfel de decizie va fi luată însă doar dacă numărul pelerinilor va face imposibilă păstrarea regulilor sanitare în interior.

Deocamdată, credincioșii vor avea culoare separate, de intrare și ieșire și vor fi îndemnați să păstreze distanța fizică și să poarte mască.

Ridicarea restricțiilor vine după opt zile în care doar cei cu buletin de Iași au avut voie să se închine la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Măsura a provocat proteste inclusiv în ziua de hram și a fost încălcată, preț de câteva ore, pentru detensionarea situației.

În urma incidentelor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.”
romania-actualitati.ro

leave a reply