Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Școlile din Timiș se confruntă cu probleme de conexiune la internet

Inspectorii şcolari timişeni au constatat că cea mai mare problemă a școlilor din județ este cea legată de conexiunea la internet. Problema apare în contextul impus de pandemia de COVID-19, deoarece numărul utilizatorilor dintr-o şcoală este foarte mare.

Geaca Dama Magazin BIG MagCITEȘTE ȘI: Cazurile de infectări cu SARS Cov 2 la Lugoj se înmulțesc.

“Sunt probleme legate de infrastructura informatică. În momentul în care foarte multe clase folosesc modul online, viteza de descărcare a datelor scade. O altă problemă este lipsa unui ghid de predare online care să cuprindă informaţii legate de structura unei lecţii online, de timpii alocaţi predării online, de metodele de predare şi de evaluare în zona online. Este nevoie să le creionăm colegilor noştri profesori un cadru cu ajutorul căruia să-şi desfăşoare activitatea din perspectiva a ceea ce înseamnă o evaluare corectă în sistem online’” spune şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

El s-a mai referit şi la protecţia datelor cu caracter personal, unde, deşi nu sunt sesizări, ‘cu siguranţă că unităţile sunt vulnerabile în perioada următoare şi suntem preocupaţi’.




radiotimisoara.ro

leave a reply