România deține cel mai de succes cuplu de antrenori de gimnastică din lume

Mariana Bitang și Octavian Bellu au fost declarați de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cel mai de succes duo de antrenori din lume. Cei doi au lucrat împreună la lotul olimpic al României între 1993 – 2005 și 2010 – 2015.

snekersi femei modele noi Magazin BIG MagDe numele lor se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii românești: două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, șase titluri europene la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale și europene cu generații diferite de gimnaste.

Împreună, cei doi au inițiat în 2014 programul național de selecție ”Țară, țară, vrem campioane!”, program care țintește revenirea gimnasticii românești în elita mondială la JO Paris 2024.

Această recunoaștere vine la 12 ani de la prima menționare oferită antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu drept cei mai de succes antrenori din lume. Academia Recordurilor Mondiale a publicat ieri un nou record al acestora. Este vorba de recordul „Cei mai de Succes Antrenori din Lume – Duo”, pentru cuplul Bellu-Bitang.
 

leave a reply

Știri 24 PLUS

Trebuie citite