accesorii Telefoane Big Mag

Prețurile explodează pur și simplu în 2022.

Ce ne așteaptă în viitorul apropiat.

Analiștii economici ne informeazcă că noul an ne va aduce două valuri diferite de scumpiri începând cu ianuarie 2022. Momentan, oamenii anticipează un val de scumpiri în iarnă și altul în primăvară. În ianuarie va creşte, din nou, preţul produselor alimentare, iar în martie va crește prețul facturilor la gaze naturale și energie electrică.

CITESTE SI: 25 de infectați cu Omicron, dintre care 18 vaccinați cu schema completă.

Geci si Jachete barbati Magazin BIG MagCe produse alimentare se scumpesc în 2022

În 2022, românii vor observa pe rafturile magazinelor scumpiri de preț la vegetale, pâine, produse lactate și carne. Astfel că legumele şi fructele se vor scumpi cu 10-20%, pâinea va fi mai scumpă cu 15%, lactatele se vor scumpi cu 8 – 10%, iar carnea proaspătă şi produsele derivate din carne se vor scumpi cu 15%.

De asemenea, majorările de preț vor fi prezente și-n benzinării, unde combustibilii (motorina și benzina) vor costa 7 lei pe litru.

Un nou val de scumpiri în primăvară

De Mărțișor, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din portofel și pentru utilitățile zilnice pentru că pe 8 martie expiră compensațiile de la stat pentru consumul de energie electrică și gaze naturale.

Conform informațiilor transmise de Institutul Național de Statistică (INS), a fost înregistrată o creștere semnificativă a prețurilor din noiembrie 2020 până în noiembrie 2021.

Creșterea cea mai mare este observată la gazele naturale, al căror preț s-a scumpit cu aproape 50%, respectiv cu 49,42%, fiind urmată de energie termică (10,72%) și energia electrică (8-10%).

Ce ne așteaptă în viitorul apropiat

Întrebat de jurnaliști care va fi situația economică în noul an, Sorin Minea, președintele ROM Alimenta, a răspuns că există posibilitatea implementării unor taxe noi, ceea ce ar duce la o explozie a prețurilor.

Balsam detergent haine Magazin Big Mag„Am spus-o de vreo patru ori, la sfârșitul lui decembrie n-au fost majorări de prețuri la nimic. Ele vin la sfârțitul lui februarie, începutul lui martie. Prețurile prezentate de dumneavoastră (Antena3) mi s-au părut puțin cam mari, dar nu știu datele de genul ăsta. Dar majorările vor fi din cauza scumpirii utilităților și creșterii salariului mediu. Fiecare firmă își va decide scumpirile, dar majorări de preț, da, vor avea loc.

Scumpirea ține și de noi, dar și de Guvern, în primul rând de Guvern. Să nu uităm că România este campioana absolute la evaziune fiscal și la lipsă de încasare a impozitelor, care tot la majorare de preț duce pentru că la ora actuală, dacă cresc taxele și impozitele, pentru că sunt șanse să crească, există două căi ca să faci rost de bani: conectând sau făcând taxe mai mari pe care o să le plătească toți proștii. Dacă se va merge pe ideea să mai băgăm alte impozite, prețurile se vor duce în aer pentru că ați acceptat așa ceva ani de zile.”, a spus Sorin Minea

Macheta-Geci-si-Jachete-femei-Magazin-Big-Mag

sursa: capital.ro

leave a reply