Merkel: Al doilea val de coronavirus în Europa este ‘grav’

Blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia de la începutul pandemiei în prima parte a acestui an

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că al doilea val de coronavirus în Europa este „grav” şi că blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia de la începutul pandemiei în prima parte a acestui an, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Trebuie să arătăm că ne-am învăţat lecţia”, le-a spus cancelarul german reprezentanţilor din Comitetul Regiunilor prin videoconferinţă, referindu-se la restricţiile dure care au afectat grav PIB-ul UE.

CITEȘTE ȘI: Boldea renunță la mandatul de consilier local. Vezi care este motivul

„Trebuie să le cerem oamenilor din Europa să fie atenţi, să respecte regulile, să păstreze distanţa, să-şi acopere gura şi nasul şi să facă tot ce pot pentru a izola virusul, menţinând în acelaşi timp activitatea economică”, a adăugat ea.

La puţin timp după ce Germania a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului UE, cei 27 lideri ai UE au convenit asupra unei combinaţii de buget multianual şi pachet de stimulare în valoare de 1.800 miliarde de euro.

Parlamentul European nu şi-a dat încă acordul pentru noul buget multianual, care acoperă perioada din 2021 până în 2027.
 

sursa: blacknews.ro

leave a reply