accesorii Telefoane Big Mag

Masca de protecție, obligatorie în aer liber în tot județul Timiș

Se închid restaurante, săli de cinema, spectacole, evenimente și jocuri în 27 de localități

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, în așa fel încât să acopere nasul și gura, pe întreg teritoriul județului Timiș.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce coeficientul de infectare la 1.000 de locuitori a depășit în Timiș 1,5 după 14 zile.

CITEȘTE ȘI: 10 focare de SARS-Cov2 în Timiș: Focar nou la Universitatea de Vest

Astfel, potrivit deciziei, masca trebuie purtată obligatoriu: “pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți

comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri, în intervalul orar 6,00 – 24,00.  Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”.

În localitățile în care s-a depășit pragul de 1,5 la 1.000 de locuitori, timp de 14 zile se suspendă activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor, sălor de evenimente. Restaurantele pot funcționa în regim take away (la pachet) și livrare la domiciliu. Sunt exceptate restaurantele și cafenelele din interiorul unităților de cazare care deserves clienții.

Trening Compleu Femei big magÎn schimb, se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor din interiorul clădirilor.

De asemenea, se închid unitățile de jocuri de noroc inclusiv cazinouri, timp de 14 zile, cu excepția agențiilor de pariuri și loto, unde se eliberează bilet dar trebuie respectate normele de distanțare și sanitare.

Tot timp de două săptămâni se suspendă activitatea în piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare) târguri și oboare.

În Timiș se închid și cinematografele și se oprește activitatea cu publicul a instituțiilor de spectacole. Nu pot fi organizate nici concerte sau evenimente culturale timp de 14 zile.

Restricțiile se aplică în 27 de localități în care rata de infectare la mia de locuitori depășește 1,5: Buziaș – 2,86, Făget – 1,84, Sânnicolau Mare – 2,34, Belinț 1,63, Dudeștii Noi- 3,78, Dudeștii Vechi – 1,6, Dumbrăvița – 2,18, Găvojdia – 2,44, Ghiroda – 2,15, Ghizela – 1,74, Giroc- 2,28, Moșnița Nouă- 2,21, Șag – 1,69, Saravale – 2,34, Teremia Mare – 1,70, Valcani 1,57, Timișoara – 1,91, Cenei – 1,63, Coșteiu – 1,8, Foeni – 5,74, Iecea Mare – 2,21, Jamu Mare – 1,66, Jebel – 3,26, Pesac – 2,97, Pișchia- 1,56, Sânandrei – 1,86, Secaș 2,87.

S-a discutat și situația localităților în care a fost depășit pragul de 3 la mia de locuitori, respectiv Dudeștii Noi, Foeni, Giroc și Jebel și s-a decis că în prezent nu sunt întrunite condițiile pentru carantinarea lor.

Decizie Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis 12 octombrieleave a reply