Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Grecia vrea să primească turiști de la începutul lunii iulie

Grecia vrea să redeschidă granițele pentru turiști la începutul lunii iulie. Aceștia vor putea veni doar din anumite zone ale lumii, a spus vineri ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis. Anterior, acesta a declarat că turiştii care vor veni în Grecia vor avea nevoie de un „paşaport de sănătate”. 

„În prezent, suntem în procedura de a stabili protocoalele care vor fi prezentate comisiei de experţi şi sperăm că ne vor da aprobarea de a relua activităţile gradual”, a declarat Harry Theoharis pentru BBC.

Întrebat când estimează că țara sa va deschide granițele pentru turiști, Haris Theoharis a răspuns:

„Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală.  Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor. Dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie. Acest lucru nu va fi posibil pentru turiştii din toate ţările, nici pentru toate destinaţiile, recunosc asta, dar cel puţin vom încerca să reluăm cu unele ţări călătoriile”, a explicat ministrul grec al Turismului.

Colanti modele noi Big MagÎntr-un interviu acordat Reuters, Harry Theocharis declara la începutul acestui an că, în 2019,  veniturile Greciei din turism au crescut cu 12-15% comparativ cu un nivel de aproximativ 16 miliarde euro în 2018, ca urmare a unei creşteri de 4-5% a sosirilor de turişti. Aproximativ 33 milioane de turişti au vizitat Grecia în 2018.

În acest an, sezonul turistic în Grecia va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie. Cea mai mare dificultate pentru Grecia este însă stabilirea exactă a persoanelor care vor putea intra în țară.

Având în vedere că intrarea vizitatorilor străini în ţară este considerată periculoasă, experţii avertizează că vor exista reguli şi controale stricte pentru călătorii. Ministrul Turismului, Harry Theocharis, a declarat deja că turiştii care vor veni în Grecia vor avea nevoie de un „paşaport de sănătate”.

Grecia a raportat vineri 2.490 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus şi 130 de decese.

sursa: rfi.ro

leave a reply