Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ZIUA FORȚELOR TERESTRE, SĂRBĂTORITĂ LA TIMIȘOARA

Piața Libertății din Timișoara a fost luată cu asalt ieri de către militarii Brigăzii 18 Infanterie, care au sărbătorit Ziua Forţelor Terestre, patron spiritual al acestei zile fiind Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă. S-au desfăşurat ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi adunări festive, simpozioane și evocări. Totodată au avut loc și expoziţii de carte şi foto, ziua porţilor deschise, competiţii sportive şi aplicativ militare.

col. Mihaela Ionescu, șef de Stat Major Centrul Militar Zonal Timiș:

Standul nostru este cel care promovează profesia militară. Ne întâlnim cu tinerii timișoreni și le explicăm că pot fi ca noi, pot urma cursurile academiilor militare, a Institutului Medico-Militar București și alte institute de prestigiu. Îi așteptăm cu drag întotdeauna și suntem alături de ei, chiar dacă la început sunt mai timizi. După aceea fiecare își alege, în funcție de studiile terminate, ce instituție poate urma

În piaţa din faţa Garnizoanei Timişoara au putut fi admirate machete de tancuri, blindate, tunuri, arme şi machete ale unor adăposturi militare. Tinerii au fost îndemnaţi să urmeze o carieră militară, o meserie ce le dă stabilitate, onoare, cinste şi demnitate, un statut social special şi un loc de muncă onorant.

leave a reply