VIDEO „Orașul din Banat unde vezi mai multe biciclete decât mașini”. Cum a transformat un proiect o comunitate

Promenada de malurile Bârzavei, proiectul la care Primăria Reșița lucrează în ultimii ani, e deja un succes. Sute de reșițeni se plimbă pe aleele de promenadă zilnic. Pista de biciclete a fost suprasolicitată în ultimele zile.  O scurtă filmare, postată zilele trecute de către Georgian Popovici, ciclist pasionat, arată forfota de pe pista de biciclete, construită pe malul Bârzavei.

Proiectul promenadei de la Reșița cuprinde opt pasarele pietonale peste râul Bârzava, dar și piste de biciclete de-a lungul aleii de promenadă: 841 de metri pe malul stâng și 2.000 de metri pe malul drept, stâlpi de iluminat noi în spațiul verde de pe trotuar, rulouri de gazon, arbori prevăzuți cu sistem de irigare și modernizarea parcărilor. 

Primăria Reșița speră să reducă impactul asupra mediului, să scadă nivelul de poluare fonică și de poluare a aerului, dar și să încurajeze circulația pe biciclete între cele două părți ale orașului.

Suma pusă la bătaie pentru proiect este de 43,1 milioane de lei, inclusiv TVA de 19%, din care valoarea construcției și a montajului este de peste 37 de milioane de lei.

 

leave a reply