Vești bune de la Spitalul Municipal! Computerul tomograf a trecut testele autorităților

Computerul tomograf achiziționat în toamna anului trecut de către Spitalul Municipal ”dr. Teodor Andrei”, printr-o finanțare guvernamentală în colaborare cu Primăria Lugoj, a intrat în ultima fază de probe a autorităților competente.

La mijlocul acestei săptămâni inspectorii DSP Timiș au fost prezenți la Lugoj pentru a verifica și testa noul computer tomograf ce urmează să fie pus în funcțiune în curând la spitalul lugojean.

După măsurătorile de radiații, echipamentul a primit undă verde pentru a fi dat în folosință.

“În urmă cu câteva zile au fost cei de la DSP la spitalul nostru și au făcut testele de radiații necesare eliberării avizului de funcționare. Rezultatul probelor au evidențiat că toate măsurătorile se încadrează în parametri ceruți, astfel că tomograful poate funcționa în siguranță. Mai trebuie să vină și cei de la CNCAN să facă și ei teste, dar acum nu mi-e frică, sunt sigur că nu vor fi probleme. Consider că până la finele lunii martie tomograful o să fie dat în folosință pentru pacienții noștri”, a spus chirurgul Erwin Floroni, managerul spitalului.Magazin Bijuterii Cristian Lay

Lucrările de instalare și dare în exploatare a tomografului au fost încetinite aproximativ două luni de o serie de cerințe de spațiu solicitate de autoritățile cu atribuții în domeniu.

Computerul tomograf ajuns la Lugoj este marca Philips, fabricat în 2019 și poate realiza 16 fotografii.

Costul de achiziție este de 1.402.891 lei, din care de la Guvern au fost alocați un milion de lei, iar restul de la Primărie.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply