Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia.

Bărbatul are cetățenie italiană și fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie

Un bărbat de 71 de ani, abia revenit din România în Italia, a fost găsit infectat cu noul coronavirus. În prezent, este spitalizat în Rimini, notează Corriere Romagna.

Bărbatul are cetățenie italiană și fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Bluze DamaDespre bărbatul infectat cu noul coronavirus se știe că a călătorit cu avionul, dar nu s-a aflat încă pe unde a fost. Era pasionat de vânătoare, dar nu se știe dacă a venit pentru vânătoare sau a venit la soția sa în vizită. De asemenea, doi dintre medicii care l-au tratat pe pacientul confirmat cu coronavirus se află în carantină în acest moment, transmite Digi24.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată în comunicatul MAE.

Acesta este primul caz de coronavirus din regiunea Emilia-Romagna, Rimini, mai notează publicația menționată. Bărbatul internat fusese în România, în weekend, și, în urma unor simptome asemănătoare gripei, s-a prezentat, luni, la camera de gardă a spitalului din Cattolica. De aici a fost transportat de urgență la Rimini, unde a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

sursa: libertatea.ro

leave a reply