Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TRANSPORTUL LOCAL, ÎN PRĂPASTIE

Diurne uriașe, achiziții și sponsorizări suspecte, acte lipsă, sechestru pe toate bunurile, condiții inumane de lucru și mulți șefi. Asta a găsit noua conducere a Societății de Transport Public Timișoara la instituție. Sorin Supuran și Nicolae Bîtea au preluat conducerea societății în ultima zi din mai. Cei doi spun că au fost surprinși când au văzut în ce condiții lucrează cei aproape 1.000 de angajați, dar și când au văzut groapa financiară în care se află societatea care asigură transportul public în Timișoara. Directorul general Sorin Supuran a decis să înceapă cu un audit, pe care îl va prezenta Curții de Conturi, căreia îi va cere să facă un control amănunțit. El spune că cei responsabili trebuie trași la răspundere, mai ales că fosta RATT se află într-o prăpastie cu datorii de aproape 14 milioane de euro.

Sorin Supuran, director general STPT:

În primul rând Societatea de Transport Public Timișoara funcționează fără o organigramă aprobată în condiții legale. Nu există un regulamement de organizare și funcționare aprobat. Nu există un stat de gujcțiuni corelat cu organigrama, ceea ce presupune o modificare rapidă a acestor lucruri. În primul rând, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație de vineri este modificarea statului de funcțiuni în concordanță cu organigrama existentă. În ultima săptămână din iulie voi propune spre aprobare noua organigramă care va merge spre aprobare la Aduarea Generală a acționarilor, după care ea va suferi niște modificări.

Nicolae Bîtea, directorul adjunct STPT vorbește și despre curățenia în mijloacele de transport în comun.

Nicolae Bîtea, director adjunct STPT :

Am fost prezent la ieșiri, atât la tramvaie cât și la troleibuze să văd exact situația curățeniei în mijloacele de transport în comun. Vă asigur că ele dimineața iasă curate, asta am văzut eu, însă din păcate sunt anumiți călători care nu resprectă igiena în mijloacele de transport în comun. Chiar ieri am reluat protocolul de colaborare cu poliția locală, iar agenții noștri de securitate și de control sunt însoțiți zilnic de către poliția locală, și din acest punct de vedere sper că o anumită parte a călătorilor vor respecta aceste normalități care trebuie să fie în mijloacele de transport în comun.

Singurul loc în care angajații lucrează în condiții normale este o clădire renovată de pe bulevardul Take Ionescu. Aici își are biroul echipa dispeceratului și cea a muzeului, aproximativ 30 de oameni, care lucrează în două schimburi, pentru a asigura permanent bunul mers al mijloacelor de transport.

 

leave a reply