Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Timişoara, în topul scumpirilor locuințelor

Preţul mediu solicitat pentru locuinţe, la nivel naţional, a crescut cu 0,3% în luna martie comparativ cu februarie, până la 1.200 de euro pe metru pătrat util, în topul scumpirilor fiind Capitala, Timişoara, Cluj-Napoca, conform unei analize realizate de un portal imobiliar.

Prețul cerut pe apartamente în luna martie a crescut ușor la nivel național față de luna precedentă, anunță Imobiliare.ro, cel mai important portal din domeniu. Prețul mediu solicitat de proprietari, atât perntru locuințele vechi, cât și cele noi, a ajuns la 1.200 de euro pe metru pătrat util, respectiv cu 0,3% mai mult decât la finele lunii trecute (când se situa la o medie de 1.197 de euro pe metru pătrat). Cele mai mari creșteri de preț au fost consemnate, în ordine, în Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Datele Imobiliare.ro arată că valoarea medie de listare a unui apartament din Timișoara, indiferent de anul construcției, este aici cu 1,8% mai mare decât luna trecută, situându-se la 1.187 de euro pe metru pătrat util (față de 1.167 de euro pe metru pătrat). Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8% (de la 1.170 la 1.191 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi în aceeași măsură (de la 1.155 la 1.176 de euro pe metru pătrat).

sursa: debanat

 

leave a reply