Spitalul din Lugoj a început să facă teste pentru noul coronavirus

De astăzi, funcționează oficial la T laboratorul de testare prin metoda RT-PCR (Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction).

Testele sunt destinate pacienților CoVid-19 sau suspecți de noul coronavirus.
Capacitatea de testare este de 40 de teste pe zi, chiar mai mult decât se anunțase inițial.

”Testările se fac cinci zile pe săptămână, de la 8 la 15. Cei care sunt testați până la ora 8.30 primesc rezultatele până la ora 15. Pentru probele recoltate după 8.30, rezultatele se dau a doua zi.”, spune dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Desigur, nu oricine care strănută sau are dureri în gât se poate prezenta la test.

Incaltaminte Pantofi Dama Sandale Papuci de Vara”Pacienții trebuie să aibă simptomatologia specifică: tulburări respiratorii, febră, tuse seacă, dureri în gât, oboseală, frison, pierderea mirosului sau a gustului. Ei vin la Urgență și sunt consultați. Dacă nu se găsește o simptomatologie clară, cum ar fi o amigdalită, de exemplu, atunci se internează și se fac aceste teste. La fel se procedează și cu internații suspecți. Prioritatea de testare o constituie urgențele. Menționez că testăm și cazuri prezentate în Urgență la Spitalul Orășenesc din Făget, precum și probe recoltate la Făget. Altă prioritate sunt lucrătorii din domeniul social. Despre cei cu dializă, încă nu avem notificări oficiale”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” dr. Erwin Floroni.

La ora actuală, Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” dispune de 500 de teste PCR. Testele rapide vor sosi odată cu suplimentarea de stoc a testelor PCR.

Personalul care deservește laboratorul de testare este compus dintr-un medic specialist de laborator, cu competențe pentru această metodă specifică de testare, un biolog și doi asistenți.

Medicul specialist este angajat pentru șase luni, în condițiile legii, dar directorul Floroni intenționează să îl angajeze permanent, pentru a rămâne în cadrul spitalului din Lugoj.

Săptămâna viitoare, la SML va ajunge aparatura achiziționată pe buget local (paturi ATI, un lot de monitoare, ecograf portabil și aparat de radiologie portabil). De luni, 18 mai, au început să se facă documentele pentru primirea aparaturii de la minister.

În total, după aceste dotări, SML va dispune de 20 de ventilatoare pentru 15 paturi ATI.

Din cele 20, un aparat va fi montat la Paleație, care oricum are nevoie de ventilator pentru specificul celor internați acolo, iar unul va merge la Urgențe.sursa: redesteptarea.ro

leave a reply