accesorii Telefoane Big Mag

Sorin Grindeanu semnează proiecte importante pentru Aeroportul Timișoara

28 de milioane de lei pentru implementarea a două noi proiecte de siguranță aeroportuară

Aeroportul Internațional Timișoara va primi aproape 28 de milioane de euro pentru implementarea a două proiecte extrem de importate pentru securitate. Unul este integral finanțat din fonduri europene, cel de-al doilea presupune o cofinanțare din partea AIT.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a venit miercuri la Timișoara pentru semnarea a două contracte extrem de importante pentru activitatea Aeroportului Internațional Timșoara.

 ”Astăzi are loc semnarea contractelor pentru două proiecte pe fonduri europene. Este vorba de două contracte pentru echipamente de siguranță, unul pentru activități noneconomice, finanțat integral de la buget și fonduri europene, respectiv unul petru echipamente de siguranță generatoare de rezultate economice, unde cofinanțarea aeroportului a fost de 25%”, a spus directorul aeroportului, Daniel Stamatovici.

”E un moment plăcut. Îmi doresc să continue astfel de acțiuni. În acest moment se află pe circuitul guvernamental un nou proiect pentru AIT, în valoare de 105 milioane de lei, cel referitor la securitate integrată. Toate aceste proiecte, inclusiv cel pentru noul terminal pentru aeroport trebuie finalizate până în 2023, pentru că e pe precedentul ciclu de finanțare, pe noul ciclu nu se mai finanțează zona aero. Aștept să se intre pe proceduri, să se acceseze acești bani în timp util”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, venit la Timișoara pentru semnarea contractelor.

El a mai anunțat faptul că și pe partea cargo, pe care Aeroportul Timișoara o dezvolta, lucrurile merg foarte bine.

„Pe zona cargo și terminalul cargo, lucrurile s-au mișcat foarte repede, acum ne aflăm la etapa de schimb de documente cu societatea interesată. E un proiect mare, de amploare. Transmit managementului că termenele trebuie respectate, că există niște dead-line-uri pentru a putea fi folosite fondurile europene. Aceste investiții sunt necesare aeroportului atât pentru cei din Timișoara, dar și din toată zona deservită. Pe noul terminal de plecări externe, m-a informat domnul director că s-a intrat destul de bine, iar cel care a câștigat se integrează în termen”, a mai spus Grindeanu.

sursa: debanat.ro

leave a reply