SOLUȚIE PENTRU DEVERSAREA APEI DE PLOAIE

Confruntate cu o canalizare ineficientă, mai ales în cazul unor căderi abundente de precipitații, autoritățile locale lugojene propun o soluție de forță majoră pentru a putea rezolva problema inundării mai multor străzi din municipiu, la fiecare rupere de nori. Administrația încearcă să convingă Direcția Apelor Banat să permită deversarea apelor pluviale peste digul de apărare al râului Timiș.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

E absolut obligatoriu să deversăm apele pluviale ce rezultă în urma ploilor torențiale în râul Timiș, pentru că sunt ape curate și atunci nu ar mai crește nivelul în canalizare și nu ar mai fi o refulare a canalizării în unele locuri. Pentru acest lucru, după câteva neînețelegeri cu Apele Române am făcut un proiect care prevede mai multe gaigăre pe 150 m în zona Coposu și în zona Pieței, în așa fel încât în caz de ploaie abundentă scurgerea să se facă direct în râul Timiș, prin supapă de sens unic, prin străpungerea digului, iar supapa de sens unic să fie folosită ca în caz de o creștere a râului Timiș să nu vină apa înapoi

Până acum toate cererile de deversare a apelor fluviale în Timiș au fost respinse, dar Primăria a anunțat că va trimite o nouă solicitare în săptămânile care urmează.

leave a reply