Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul AUR.

Copreședintele AUR: Am dat-o afară din motive de indisciplină și pentru că s-a umplut paharul.

Decizia a fost luată de conducerea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), pentru indisciplină, potrivit copreședintelui Claudiu Târziu.„S-a umplut paharul! Ajunsese Șoșoacă sinonimă cu AUR. Nu mai exista altcineva demn de a fi în atenția presei decât Diana Șoșoacă, pentru că ea furniza subiecte de scandal. Presei îi convenea, dar nouă ne dăuna” – a spus liderul AUR.

Dianei Șoșoacă i se impută faptul că nu a respectat statutul partidului şi nici pe cel de demnitar al statului român.

Parfumuri originale pentru BarbatiCopreședintele AUR, Claudiu Târziu: „Am dat-o afară din motive de indisciplină și de nerespectare a codului de conduită parlamentară. Pe direct, pentru că nu știe să se poarte. Și pentru că s-a umplut paharul. Avem prețuire pentru anumite calități ale ei, am prevenit-o la derapaje, am primit promisiuni că nu se vor mai repeta, dar ea a continuat, și în dauna relațiilor de partid, inclusiv în interiorul partidului”.

Potrivit liderului AUR, „Diana Șoșoacă n-a înțeles că una e să fii protestatar civic și alta e să fii senator, unde trebuie sa respecți niște norme și să te adaptezi unui cod de conduită, trebuie să fii politicos, să ai o minimă conduită”.

Ultima întâmplare care a supărat conducerea partidului a fost miercuri dimineață, la declarațiile din Senat. „Se epuizase timpul alocat nouă, cu toate acestea, conducerea Senatului i-a dat ocazia să vorbească. Avea două minute, a vorbit șase. A fost rugată să înceteze, a intrat în conflict cu președinta Senatului. I-a tăiat microfonul, s-a supărat. Atunci, Sorin Lavric, membru al Președinției AUR, i-a cerut să înceteze cu mascarada și să meargă la locul ei. S-a luat și de el, iar discuțiile în contradictoriu au continuat la mine în birou, am încercat să mediez, dar nu aveai cu cine”.

Deputatul AUR Dan Tănasă a confirmat că excluderea colegei lor vine la „capătul unui lung șir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului”.

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat pe listele AUR în Parlament, a fost cea mai vocală în cadrul campaniei anticovid și a contestat frecvent măsurile impuse de autorități.

Ea a refuzat să ne răspundă la telefon, pentru a ne oferi o reacție față de ce s-a întâmplat.tvr.ro

leave a reply