Magazin BIG MAG
SUPER OFERTE la Magazinul BIG Mag

Semnal de alarmă, tras de DSP Timiş, după ce în judeţ au murit 67 de pacienţi cu coronavirus

Sunt exact 5 luni de la apariţia primului caz de coronavirus în judeţul Timiş, iar situaţia devine tot mai alarmantă.

În ultima săptămână, numărul bolnavilor a crescut, în medie, cu 50 de persoane zilnic, o cifră atât de mare nefiind înregistrată nici în perioada stării de urgenţă.

În total, în Timiş, numărul cazurilor a ajuns la 1.075 de persoane infectate, iar dintre acestea, din păcate, 67 au murit.

Situaţia este alarmantă, spun specialiştii din cadrul DSP, care trag un nou semnal de alarmă.Le cer oamenilor să fie responsabili şi să conştientizeze că boala există şi face ravagii.

“Cu tot riscul de a ne repeta, vă rugăm să conștientizați necesitatea și importanța de a purta mască în spații închise, de a evita aglomerațiile, de a spăla mâinile cât mai des, de a păstra distanțarea fizică și de a da dovadă de respect unii față de alții, supunându-ne recomandărilor medicilor specialiști. Este necesar să luăm atitudine, să tratăm cu seriozitate situația actuală și să fim exemple pentru cei din jurul nostru, respectând regulile. La 5 luni de la identificarea primului caz pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în județul Timiș, prin eforturile comune ale tuturor structurilor implicate în prevenirea răspandirii virusului, s-a atins cifra de 2.396 teste prelucrate în ultimele 24 de ore. Precizăm că în ultimele 7 zile au fost prelucrate 9.581 teste, cu o medie de 1.368 de teste/zi”, transmite DSP Timiş.

sursadevest.ro

leave a reply