Școlile vor fi închise începând de miercuri, 11 martie până în 22 martie

Cu posibilitatea de prelungire a măsurii

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor. Ludovic Orban a transmis că este o măsură cu caracter preventiv.

Ludovic Orban: ”Am luat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar pe o perioadă determinată cu posibilitate de prelungire. Este vorba despre perioada 11 -22 martie, inclusiv.

După ce s-a vorbit despre închiderea Lombardiei, românii și-au făcut bagajele și vor să revină în România, astfel că luăm măsuri să împiedicăm o mișcare publică a unor oameni peste care planează suspiciunea de coronavirus.

Am luat măsuri de întărire a controalelor la granițe. Vor fi controale mai stricte pe rutier și feroviar, după ce am suspendat zborurile.

Am avut discuții despre starea stocurilor pentru combaterea virusului COVID – 19. Însemn la calm, comportament rațional. Printr-o conduită adecvată putem contribui la reducerea riscurilor de contaminare a altor cetățeni cu acest virus și menținerea sub control a cazurilor care apar”, a declarat premierul interimar.

Orban a făcut un apel la toți liderii politici: ”Acest subiect nu este politic, vizează sănătatea și viața oamenilor. Nu poți să câștigi capital politic pe sănătatea oamenilor”.

Alături de premier au mai fost prezenți în conferința de presă ministrul Sănătății Victor Costache, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Educației Monica Anisie și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

sursa:realitatea.net

leave a reply