accesorii Telefoane Big Mag

Rusia are în dotare,cel mai mare submarin nuclear din lume

Acesta este echipat cu torpile nucleare ,,de mărimea unui autobuz scolar,,

Rusia a primit cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani.

Forțele Navale ale Rusiei au primit un submarin al „apocalipsei” echipat cu torpile nucleare „de mărimea unui autobuz școlar”, atât de puternic încât ar putea provoca un „tsunami radioactiv”, scrie Daily Mail.
Submarinul Belgorod, cu o lungime de 184 de metri și o greutate de 30.000 de tone este cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani. Pe el pot încăpea șase drone nucleare Poseidon lungi de 24 de metri, înarmate cu o sarcină utilă nucleară de până la 100 de megatone, relatează US Naval Institute News.
Aceste arme fără pilot ar putea produce un tsunami de până la 500 m înălțime și sunt construite pentru a provoca o contaminare radioactivă „devastatoare” pe scară largă, asemănătoare unei bombe cu cobalt.

De asemenea, a fost dezvăluit că arma are o rază de acțiune de mii de mile. O focoasă de această dimensiune ar distruge coasta SUA cu un tsunami gigantic și precipitații radioactive, iar experții militari ruși au sugerat că scurgerea documentului din 2015 a fost un avertisment pentru SUA.

Comandantul șef al marinei ruse Nikolay Tevmenov a declarat, la ceremonia de livrare a submarinului, organizată pe 8 iulie, că acesta va fi folosit pentru „expediții de cercetare și științifice”, potrivit TASS.

El a spus: „Submarinul Belgorod deschide noi oportunități pentru Rusia în efectuarea diferitelor cercetări și ajută la efectuarea diverselor expediții științifice și operațiuni de salvare în zone îndepărtate ale Oceanului Mondial”.

Nava a fost construită la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk, cea mai mare întreprindere de construcții navale din Rusia, și a fost livrată pe 8 iulie la sediul Flotei de Nord a Marinei Ruse din Severodvinsk. Predarea către Marina Rusă vine după ce anul trecut au început primele teste pe mare, conform Direcției Principale secrete de Cercetare Submarină, după amenințările cu scufundarea navelor de război britanice și americane în Marea Neagră.

sursa: .dcnews.ro

leave a reply