Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Rețeta cea mai simplă și gustoasă de pogăcele cu jumări din Banat pe care trebuie să o încerci

Sunt delicioase cu mai orice. Pot fi chiar servite pe cont propriu, însă merg și ca bază pentru zacuscă, salată de icre, gem sau alte tartinabile. Sunt fragede la interior, miros a tot ce e mai bun pe lume și au un exterior ușor crocant. Pogăcelele cu jumări din Banat sunt renumite în întreaga țară și chiar peste hotare. 

Dacă nu ați avut ocazia să gustați din acest preparat la un restaurant cu specific tradițional bănățean sau într-un sat din zona de vest a țării, mai jos v-am pregătit cea mai simplă rețetă de pogăcele pe care am putut să o găsim de la maeștrii bucătari ai zonei. 

Oferte si Reduceri de pret Haine de Vara Magazin Big MagOdată ce vine un anumit moment al zilei, foamea începe să-și facă simțită prezența. Atunci, este foarte ușor să ne pierdem cumpătul și să cumpărăm produse de te miri ce fel sau calitate. În schimb, putem pregăti pentru gustări pogăcele cu jumări pe care le putem lua cu noi la muncă, în parc sau într-o călătorie mai lungă.

Ingrediente:

  • 400 grame de faina;
  • 400 grame de jumări măcinate;
  • 1 ou;
  • 50 grame de margarină;
  • o lingură de smântână;
  • o linguriță de zahăr;
  • 25 grame de drojdie;
  • 100 mililitri de lapte;
  • sare și piper.

foto: Discover TimisMod de preparare:

Drojdia se amestecă la început cu laptele călduț și zahărul, după care se lasă la dospit 15 minute. După ce crește, se amestecă alături făina, jumările măcinate (puteți să le treceți prin mașina de tocat) smântâna, margarina, sarea și piperul care se adaugă după gust.

Aluatul astfel obținut se frământă bine de tot, după care se lasă la odihnit 30 de minute. Aluatul de pogăcele se întinde într-o foaie de jumătate de centimetru grosime, din care, cu ajutorul unui pahar, se taie rondele și se așează pe o tavă pe care s-a așezat dinainte o folie de copt.

Pogăcelele odată formate se ung cu ou bătut, după care se coc la foc mediu timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească și se servesc mai apoi oricând vă poftește inima, putând să fie păstrate la răcoare până la o săptămână.

ghidulbanatului.ro

leave a reply