accesorii Telefoane Big Mag

Reparațiile la cele două poduri peste râul Timiș vor începe anul viitor

Fondurile necesare vor veni de la guvern și bugetul local

Lucrările de reabilitare la cele două poduri rutiere din Lugoj vor începe din 2023. Consilierii locali au aprobat, în ultima ședință, documentațiile de avizare pentru lucrările de intervenții atât la Podul de Fier, cât și Podul de Beton.

Aceste documentații au fost întocmite, pentru că expertizele tehnice realizate recomandă necesitatea reabilitării ambelor poduri. Nicio altă administrație nu a tratat serios această problemă, preferând să persiste starea de pericol în loc să prioritizeze aceste investiții. Desigur, am identificat și sursa de finanțare, Programul Național Anghel Saligny, la care am aplicat deja pentru a obține sumele necesare. Astfel, în perioada următoare, vom organiza licitațiile pentru proiectare și execuție, intenția fiind ca, în cursul anului 2023, să fie reabilitat Podul de Fier, iar după finalizarea acestui să se reabiliteze și Podul de Beton”, spune Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Pentru Podul de Fier, edilii lugojeni au ales să facă reparațiile generale care se cer după efectuare expertizei, atât la structura de rezistență cât și la cea rutieră. Pentru această intervenție, Primăria Lugoj solicită Guvernului suma de 5,7 milioane de lei, 500 de mii de lei urmând să fie cheltuiți de la bugetul local.

La Podul de Beton, situația este și mai ciudată. Aici, practic avem două poduri, construite și alipite la o diferență de 47 de ani. Primul a fost construit în 1939, iar cel de-al doilea în 1986. Conform expertizei, structura veche, din 1939, trebuie reconstruită în totalitate, iar cea din 1989 trebuie consolidată. Pentru aceste lucrări, Primăria a cerut Guvernului 18,1 milioane de lei, de la bugetul local urmând să fie alocați 726 de mii de lei.

sursa: lugojeanul.ro

leave a reply