Răsvan Popescu și-a lansat volumul de poezie ,,Pisici pe acoperiș,,

Vineri, 20 noiembrie 2020, a fost lansat la Târgul de carte Gaudeamus, de această dată online, în condiții grafice deosebite, volumul de poezie,,Pisici pe acoperiș,,autor, Răsvan Popescu.

Au vorbit la lansare, personalități ale culturii contemporane, respectiv-criticul literar Ioan Holban, cel care a scris și prefața volumului, poetul Casian Maria Spiridon, președintele Uniunii Scriitorilor- filiala Iași, poetul Adi Cristi și prof.univ.dr.Vasile Burlui, editorul și Președintele Editurii Cartea Românească Educațional,editura sub a cărui auspiciu a apărut acest volum de poezie.

Răsvan Popescu,eseist, dramaturg, scenarist și nu în ultimul rând jurnalist, actualmente, membru al Consiliului Național al Audiovizualului a surprins publicul și chiar pe unii apropiați cu poeziile sale, în acest volum, în număr de 14 poeme care se referă la momente diferite ale existenței sale și care crează iluzia unor fotograme, ce se transformă într-un film al timpului trait de autor, de-a lungul vieții.

Poetul Adi Cristi a spus, printre altele:

,, Surpriza a fost și pentru mine, până am citit această carte, m-am jucat și eu cu aceste Pisici pe acoperiș, pentru că mi-am dat seama că Răsvan Popescu a scris poezie în toate romanele sale, mai cu seamă în romanul-Despre partea bună a ierbii-moment în care, Răsvan Popescu nu face decât să pătrundă în biografia sa și prin poezie,,.

O intervenție înregistrată online a avut-o și criticul literar, Ion Holban, care în mesajul său a spus, printre altele:

,,Răsvan Popescu face în ,,Pisici pe acoperiș,, ceea ce trebuie să facă un poet adevărat…să depună mărturie cu viața sa transfigurată în poezie despre vremea și lumea prin care a trecut,,.

Pentru toți cei interesați, lansarea de carte se poate viziona aici VIDEO LANSARE CARTE

leave a reply