Protest al elevilor la Timişoara. Cer decontarea integrală a transportului pentru elevii navetiști

protest copii prefectura timis

Elevii au protestat vineri în faţa Prefecturii Timiș. Aceștia cer decontarea integrală a transportului pentru elevii navetiști și respingerea Ordonanței de Urgență nr. 51.

Au protestat vineri, în fața Prefecturii Timiș, reprezentanți ai Consiliilor Elevilor din toată țara. Demersurile lor vor continua și la București. Elevii cer garantarea transportului gratuit pentru toți elevii. Ordonanța de Urgență nr. 51 din 2019 elimină transportul din sfera serviciilor publice, efectul direct al acestei ordonanțe fiind posibilitatea ca mii de elevi navetiști să nu își poată permite să ajungă la școală deoarece nu le este decontat transportul.

„Sunt foarte mulți elevi afectați de faptul că nu au rute de transport, nu au transportul subvenționat și nu au confortul financiar pentru a-și cumpăra abonament. Astăzi este vorba despre o mișcare care este la Timișoara, iar luni va fi la București, în fața Parlamentului României”, a spus Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Decontarea navetei elevilor presupune, acum, ca elevul să aibă banii pentru a-și putea plăti abonamentul sau biletul din propriul buzunar, pentru ca mai apoi să aștepte decontul o lungă perioadă.

sursa: debanat.ro

leave a reply