Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PROBLEME LA SALPREST

O întâlnire a membrilor Consiliului de Administrație de la Salprest a avut loc vineri. În cadrul acestei ședințe s-au discutat mai multe  probleme pe care le întâmpină societatea de salubritate a orașului, a cărei situație nu este deloc roz. Acest lucru se întâmplă deși Salprest a câștigat licitația pentru salubrizarea orașului și a primit o sumă considerabilă de la Primărie pentru a-și desfășura activitatea. Primarul Francisc Boldea a menționat că societatea Salprest nu este subordonată Primăriei Lugoj și nici primarului, ci este subordonată Consiliului Local, cei care reprezintă și își deleagă membrii în Consiliul de Administrație, astfel încât acesta este cel care ia deciziile.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

A fost o întâlnire din câte am înțeles eu nestatutară, întrucât au fost doar opt consilieri din cei 19 și trebuiau să fie cel puțin 10. Ca atare, a fost o discuție doar despre viitor. Salprestul are un buget de patru ori mai mare decât avea pe vremea domnului Martinescu. Atunci avea patru miliarde și jumătate, acum are 20 de miliarde, cu o singură condiție, să lucreze de banii aceștia. Aceasta este suma maximă pe care o poate aloca Primăria. Dar dacă ei scriu că mătură un milion mp și mătură numai o sută de mii mp, deci de zece ori mai puțin, așa vor primi și banii, fiți siguri de asta, pentru că acesta este rostul nostru, fiecare lucru trebuie măsurat, pentru a putea fi cuantificat și plătit.

De asemenea, edilul ia ca o glumă eventuala insolvență a societății și spune că la Salprest trebuie o schimbare a organigramei. Acesta nu exclude nici înlocuirea managerului Mircea Ghera, care se află în funcție din anul 2001.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

Din punctul nostru de vedere, dacă au un buget de patru ori mai mare decât au avut înainte de a veni eu primar, ar trebui să se descurce excelent. Dar nu cu opt măturători și lângă ei cu opt gunoieri. Cinci șoferi, lângă ei cinci mecanici care să stea cu ei în mașină. Nu, trebuie o altă organigramă, o altă structură și sunt convins că lucrurile vor merge bine. Poate trebuie și un alt manager. Ca să fie o forță nouă care să își dorească să facă acest lucru. Insolvența este pentru cei care nu îi mai interesează instituția din care au primit salariu ani de zile. Domnul Ghera este din 2001, nu este pus de PSD.

Contactat telefonic de Ten Tv, Mircea Ghera, directorul de la Salprest, nu a răspuns pentru a oferi  un punct de vedere vis-avis de situația în care societatea pe care o conduce se află.

leave a reply