Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PRINTRE CÂȘTIGĂTORI, ȘI LUGOJENI

Cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de Soft “Grigore Moisil”, desfășurată în perioada 15-19 mai, a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul organizat de Clubul Copiilor Lugoj și finanțat de Ministerul Educației a reunit aproximativ 200 de elevi din 13 orașe din țară. Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeană Dragan, locație unde a avut loc și deschiderea festivă. Concursul a fost structurat în două părți. Prima a fost secțiunea programare desfășurată la liceele “Coriolan Brediceanu” și “Iulia Hasdeu”, partenere în organizarea concursului. Secțiunea de comunicări științifice s-a desfășurat la Universitate și în cadrul ei elevii și-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost apreciate de comisia de jurizare. Concursul a fost o reușită, atât din punct de vedere al rezultatele elevilor, cât și organizatoric, demnă de o ediție aniversară, susțin organizatorii.

Cristian Vida, organizator:

Elevii lugojeni s-au descurcat bine, au obținut premii la ambele secțiuni ale concursului și au avut și ei de învățat, pentru că au luat contact cu ceilalți elevi, cu alți profesori, a fost un schimb de experiență și pentru ei

Printre premianți s-au numărat și șapte elevi lugojeni: Edward Seracovanu, Mihnea Bucovan, Denis Grigorie, Paul Recalo, Daniel Mihăilă și Raul Ilia. Alți doi câștigători sunt din Făget: Georgiana Marti și Eduard Cesar. Ineditul concursului a constat că unul dintre foștii premianți de la edițiile anterioare, acum un it-ist cunoscut, a hotărât să sponsorizeze evenimentul. Numele lui este Cristian Toth.

Cristian Vida, organizator:

Premierea a fost suportată de un fost elev de-al nostru, care la primele ediții a obținut premii și acum este un IT-ist de succes. Este vorba despre Cristian Toth, iar gestul pe care l-a făcut a fost unul frumos. Nu a uitat de unde a plecat

Pentru edițiile din anii următori, organizatorii concursului se gândesc să extindă sfera comunicărilor științifice cu lucrări din domeniul roboticii și automatizărilor.

leave a reply