Primul avion ATR 72-600 (YR-ATJ), proaspat cumparat, din flota TAROM, a aterizat astazi la Timisoara!

Primul zbor comercial al noului ATR 72-600 (YR-ATJ) din flota TAROM a operat, astăzi, pe ruta Bucuresti-Timisoara. Acest tip de avion zboara nu numai spre Timisoara, ci si catre alte destinatii.De exemplu, acest avion s-a intors la Bucuresti si apoi a plecat la Suceava; ele se rotesc permanent.

Compania TAROM a confirmat achizitia a 9 avioane ATR 72-600, acesta find primul din aceasta serie, inmatriculat YR-ATJ. Toate aceste avioane sunt menite să înlocuiască flota existentă de avioane regionale.

Noul 72-600 TAROM vine configurat într-o singură clasă cu 72 de locuri, aranjare 2-2 pe 18 rânduri. Cu puțin efort se poate face și o clasă business. Propulsia noului ATR 72-600 este asigurată de 2 motoare turbopropulsoare, model Pratt & Whitney Canada PW127M. Consumul de carburant este de 1.49kg/km. În teorie, consumul de carburant este mai mic față de generațiile anterioare. Asta se traduce prin cost mai mic în operare. Cât despre confortul pentru pasageri, rămâne de văzut. În teorie, noul 72-600 este mai confortabil pentru călători, având scaune subțiri și comode.

Sunt peste 40 de zboruri pe saptamana, operate cu acest tip de avion, pe relatia Timisoara-Bucuresti. Biletele se pot achizitiona de pe site-ul TAROM dar si de pe site-uri ale agentiilor de turism.

leave a reply