Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PRIMĂRIA A ACORDAT 72 DE BURSE MUNICIPALE

Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Local continuă programul de acordare a burselor municipale. Festivitatea pentru semestrul I al anului şcolar 2017-2018 a avut loc astăzi de la ora 13.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”. S-au acordat 72 de burse, dintre care 45 civic culturale și 27 sportive, în valoare de aproape 30 de mii de lei. Au fost acordate recompense financiare și diplome elevilor care se evidențiază prin activități în afara orelor de curs – fac parte din diferite echipe de sport ale orașului sau sunt implicați în activități culturale. Primarul Francisc Boldea, cel care a înmânat bursele elevilor, a subliniat că Lugojul este unul dintre puținele orașe care nu este capitală de județ și care oferă aceste recompense elevilor merituoși.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Am făcut o tradiție de mai mulți ani ca să dăm burse pentru cei care fac ceva în afara școlii. Am constituit 72 de burse pentru semenstrul I. Dintre acestea 45 sunt civic-culturale și 27 sunt burse sportive. Ele însumează aproape 300 de milioane de lei vechi, bani pe care îi acordăm cu mare plăcere pentru cei care se regăsesc în diferite echipe sportive , în diferite activități culturale, la teatru, la folk și toate activitățile culturale pe care le avem în municipiul Lugoj. În afară de Bacău, cred că suntem singurul oraș care nu suntem capitală de județ și care acordăm de ani de zile aceste burse tocmai pentru a deschide fereastra pentru cei ce fac ceva în afară de școală.

Elevii recompensați astăzi spun că se descurcă foarte bine în a îmbina activitățile școlare cu cele extrașcolare și știu să-și stabilească bine prioritățile. Iar această modalitate a municipalității de a-i recompensa reprezintă un imbold important pentru ei.

Astăzi o să iau o bursă civic-culturală pentru rezultate obținute atât la concursurile școlare și  olimpiade, cât și pentru cocncursurile extrașcolare, de exemplu în grai bănățean, cântec sau dansuri și am reușit să iau această bursă și pentru media 10. Cum îmbini școala cu activitățile extrașcolare? Le îmbin destul de ușor pentru că școala e de obicei de dimineață și de obicei de după-masă am filmări și concursuri, dar le îmbin destul de ușor. Știi să îți stabilești prioritățile. Da, prioritatea mea este școala și apoi restul.

 Astăzi am câștigat bursă pentru participarea la concursuri și olimpiade naționale. Am participat la olimpiada de matematică și biologie. Și cum te-ai descurcat? Eu zic că destul de bine. E o modalitate aceasta de a vă încuraja pe mai departe? Da, pentru că nu în fiecare zi poți să câștigi o asemenea bursă și o asemenea experiență. Cum îmbini activitățile școlare cu cele  extrașcolare? Pentru mine este ușor pentru că nu a fost foarte greu anul acesta.

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obţinute, conform unui algoritm de calcul, din performanţele educaţionale şi activitatea extracurriculară.

leave a reply