Magazin BIG MAG
SUPER OFERTE la Magazinul BIG Mag

Prima femeie-preşedinte în Grecia. Ekaterini Sakellaropoulou depune jurământul la Atena!

Parlamentul de la Atena a ales-o în ianuarie pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării

Preşedintele ales al Greciei Ekaterini Sakellaropoulou depune jurământul vineri, devenind prima femeie din Grecia care deţine această funcţie, informează agenţia elenă de presă ANA, potrivit agerpres.

Ceremonia va avea loc la ora locală 11:00 la Parlament, în aceeaşi zi în care expiră mandatul predecesorului său în funcţia de preşedinte al Greciei, Prokopis Pavlopoulos.

Parlamentul de la Atena a ales-o în ianuarie pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării. Ea a fost aleasă pentru un mandat de cinci ani de deputaţii partidului aflat la guvernare Noua Democraţie (conservator), ai formaţiunii de stânga Syriza şi ai mişcării de centru-stânga Kinal.

Sakellaropoulou, în vârstă de 63 de ani, este originară din Salonic. Înainte de a fi aleasă în funcţia de preşedinte, ea a condus Consiliul de Stat (cea mai înaltă instanţă judiciară din Grecia). Licenţiată în drept constituţional şi drept al mediului la Atena şi Sorbona, această judecătoare şi fiică de judecător a apărat drepturile refugiaţilor, minorităţile şi libertăţile civile.

sursa: blacknews.ro

leave a reply

Știri 24 PLUS

Trebuie citite