Banner Mobilier Magazin BIG Mag

POMPE MOBILE PENTRU POMPIERII DIN LUGOJ

Primăria Municipiului Lugoj a împrumutat subunității de pompieri din oraș majoritatea pompelor mobile, de mare capacitate, pe care le-a cumpărat în 2017 pentru evacuarea apei de ploaie din zonele unde canalizarea orașului nu face față. Decizia a fost luată din cauza lipsei de personal de intervenții a societății Meridian 22, cea care a primit pentru operare echipamentele de pompare. Din cele 4 pompe achiziționate, trei au fost predate în contract de comodat pompierilor. Cu aceste echipamente se va putea interveni când canalizarea nu va putea prelua apă rezultată în urma ploilor torențiale. Astfel de situații se înregistrează frecvent pe străzile AC Popovici, Mărășești, Splaiul Coposu și la intersecția străzi Ep. Dr. Ioan Bălan cu Caransebeșului. Din cauza distanței de 9 kilometri până la stația de epurare de la Jabăr, canalizarea nu poate prelua rapid debitele mari de apă din Lugojul Român și Lugojul German, care se varsă la pasarela din Cotu-Mic într-o singură conductă.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Din păcate capacitatea Meridianului a scăzut foarte mult. Au puțini muncitori de intervenție din cauza modului defectuos în care s-a făcut managementul la Meridian și au rămas cu muncitori puțini. Au 160 de persoane în firmă, dar majoritatea nu sunt pe post de muncitori, ci pe alte funcții, mai mult administrative. Ca atare am rugat ca din cele patru pompe pe care noi le-am cumpărat prin investiții și le-am dat la Meridian, datorită colaborării foarte bune pe care o avem cu Detașamentul de Pompieri, cu comandatul acesteia, să fie date în comodat la Detașamentul de Pomieri, care au forță disponibilă, în așa fel încât în paralel toate cele patru puncte să fie cât de cât ferite prin acest sistem de pompare

Primăria Lugoj a făcut adrese către prefectul de Timi, către ISU Banat, către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Consiliul Județean, legate de cele patru puncte nevralgice din oraș în care se întâmpină greutăți ori de câte ori apar inundații.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Noi am cerut un lucru simplu: ca pe perioada unei ore în timpul ploilor torențiale, prin sistemul acesta de pompare și nu numai apa pluvială din cele patru puncte să poată fi dată direct în Timiș. Am cerut pe Splaiul Coposu, pe Splaiul Siretului, pe Spaiul Bredceanu, în dreptul blocului 16-17 pentru a scădea nivelul. Sperăm să implicăm ISU Banat, Prefectura, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Apele Române ca să ne ajute pentru a scăpa de această problemă destul de grea. Avem forța necesară, avem aparatura necesară, rămâne doar o singură aprobare care privește securitatea și viața normală a oamenilor din Municipiul Lugoj

Cele patru pompe cu care s-a dotat Primăria Lugoj sunt dimensionate la 4 țoli, gura de captare fiind de 100 mm. Una dintre pompe va rămâne în continuare în administrarea Meridian 22.

 

leave a reply