Plimbările gratuite cu catamaranul pe Lacul Surduc

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș va relua și plimbările cu catamaranul cu motor electric pe Lacul Surduc, și dorește să repună pe linia de plutire ecoturis­mul din zonă, respectând normele anti-COVID în vigoare.

Rezervația Naturală Lacul Surduc, cel mai mare lac din vestul României, cu o suprafață de 460 de hectare, oferă iubitorilor de natură un spectacol permanent cu specimene proprii de floră și faună, dar și trasee de cicloturism sau drumeție.

”Mizând astfel pe turis­mul ecologic și pe o dezvoltare durabilă a zonei, Turism Timiș îi invită pe călători să descopere zona în care se află cel mai mare lac din județ, să petreacă mai multe zile făcând plajă, drumeții, vizite la obiectivele turistice din zonă. Turiștii pot găsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa în locațiile deschise în localitățile Fârdea, Gladna Română sau Dumbrava. În intervalul 1 mai 2021 – 31 octombrie 2021, în zilele de sâmbătă și duminică, turiștii vor putea efectua plimbări gratuite cu catamaranul, în intervalul orar 9 – 16. Pentru gru­purile mai mari de opt persoane se recomandă programări la numărul de telefon 0721 779 225”, informează reprezentanții Aso­ciației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

În zona Lacului Surduc pot fi vizitate o serie de obiective turistice, printre care Biserica de Lemn din Zolt monument istoric de secol XVIII, Muzeul Traian Vuia sau Atelierul de Olărit din Dumbrava.

Anunturi ziar Redesteptarea LugojDe asemenea, o serie de pensiuni și terase sunt disponibile pentru masă și cazare. Și pasionații de pescuit pot să își petreacă timpul liber pe malul apei, căutând speciile preferate de șalău, crap, plătică, caras sau somn, evident doar în perioada când pescuitul nu se află în prohibiție.

redeateptarea.ro

leave a reply