“Piscinele” în aer liber din Banat unde poți face baie și dacă afară sunt -10 grade Celsius

Un loc unic în Banat îi așteaptă pe doritorii de aventură să petreacă o zi într-o “piscină” în care poți face baie și dacă afară temperaturile sunt cu minus. La Cădițe, locație în stațiunea Băile Herculane, bănățenii fac baie în apa din bazinele aflate de-a lungul Cernei, acolo unde apa termală este colectată direct din pământ.

Este indicat ca cei care fac baie în celebrele cădițe să aibă avizul medicului. Dacă nu aveți recomandare de la medic pentru a vă scălda în apele sulfuroase de 50-60 de grade Celsius, atunci nu este indicat să stați mai mult de 10 minute în cădițe.

Dușuri scoțiene

Cei mai îndrăzneți dintre cei care se scaldă La Cădițe fac și celebrele dușuri scoțiene. După ce stau câteva minute în cădițe, acolo unde apa este caldă și plăcută, tinerii sar direct în râul Cerna și se clătesc de sulfur. Turiști din toată țara vizitează an de an cădițele de la Herculane.

Apele termale de la Băile Herculane sunt renumite în toată lumea și au fost căutate încă de pe vremea romanilor. Aici veneau să se relaxeze mai-marii imperiilor vremurilor de mult apuse, cum ar fi împărăteasa Sissi a Austriei, soția lui Franz Joseph.

sursa:ghidulbanatului.ro

 

leave a reply