Patru morți și zeci de arestări în urma manifestațiilor violente de la Capitoliu

Congresul şi-a reluat şedinţa de certificare a victoriei lui Biden.

Congresul Statelor Unite şi-a reluat sesiunea consacrată certificării victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale, suspendată mai devreme de pătrunderea în forţă a unor manifestanţi pro-Trump la Capitoliu, scriu agenţiile internaţionale de presă.

Congresul american a respins o primă obiecţie la certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA. Senatul a decis, cu o majoritate zdrobitoare de 93 de voturi pentru şi 6 voturi împotrivă, să nu dea curs obiecţiilor aleşilor republicani privind rezultatele alegerilor prezidenţiale din statul Arizona.

Pulover barbati Magazin BIG MagCâteva minute mai târziu, Camera Reprezentanţilor a respins la rândul său obiecţia, cu 303 voturi pentru şi 121 de voturi împotrivă, făcând încă un pas spre certificarea rezultatelor scrutinului prezidenţial.

Manifestațiile violente de la Capitoliu s-au soldat cu patru decese, iar 52 de persoane au fost arestate. Șeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, a precizat că 47 dintre cele 52 de arestări au legătură cu încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 18:00, decizie impusă de primarul Muriel Bowser. Alte câteva persoane au fost arestate pentru deţinerea fără permis a unor arme de foc.

O femeie a decedat în urma rănilor, fiind împușcată de poliție în Capitoliu. Celelalte trei persoane au murit din cauza unor urgenţe medicale.

Şeful poliţiei din Washington DC a adăugat că cel puţin 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care doi grav, în confruntările cu manifestanţii.
radiotimisoara.ro

leave a reply