Numărul contractelor de muncă întrerupte a crescut URIAȘ

Câți români au fost trimiși acasă. Date noi de la Ministerul Muncii.

somaj

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii, marți, 19 mai 2020.

Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate: 598.640.

Principalele categorii: Industria prelucrătoare: 162.481

Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor: 97.709

Rochii Bumbac de Vara Magazin Big MagHoteluri și restaurante: 99.220

Contracte individuale de muncă încetate: 384.826

Principalele categorii: Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor: 68.759

Industria prelucrătoare: 67.726

Construcții: 56.200.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

sursa: realitatea.net

leave a reply