Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer sar în ajutorul colegilor mai slab clasați

Cei mai importanți jucători de tenis ai acestei perioade, Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer creează un fond de ajutoare economică pentru colegii lor mai slab cotați. Dacă ATP a anunţat că ar fi alocat un milion de dolari pentru ajutarea jucătorilor clasaţi între locurile 150-400, cei trei mari jucători ai momentului caută o susţinere pentru jucătorii aflaţi între locurile 250-700.

„Vrem să ajutăm jucătorii. Mulţi dintre ei au în vedere să renunţe la tenisul profesionist deoarece pur şi simplu nu pot supravieţui financiar” Novak Djokovic.

colanti sport femei model nou„Primii 250 de jucători ai lumii (cea mai mare parte a lor) au jucat în calificări la Australian Open în acest an, iar astea le-a dus o sumă decentă de bani. De la locul 250 în jos se duce adevărata bătălie financiară”, a mai spus liderul mondial.

O parte a acestui plan de ajutorare a fost prezentată și de către preşedintele federaţiei germane de tenis, Dirk Hordoff. Acesta a explicat că există o strategie din partea ITF, Grand Slam, ATP şi WTA, prin care jucătorii între poziţiile 250 şi 700 vor primi câte 10.000 de dolari pentru a depăşi pauza impusă de coronavirus, iar aceste subvenţii ar veni de la primii 100 de jucători din clasament.

România are patru jucători în Top 700 ATP – Marius Copil – 187, Filip Jianu – 400, Alexandru Jecan – 456, Nicholas David Ionel – 520 – și alți patru între locurile 700 și 800. Timișoreanul Nini Dica se aflăp pe locul 1113.

leave a reply

Știri 24 PLUS

Trebuie citite