Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Noile condiții de intrare în Ungaria #Covid-19

Ministerul de Externe precizează că noile condiții de intrare în Ungaria se aplică atât cetățenilor ungari, cât şi străinilor, indiferent de cetățenie, criteriul de acces fiind statul din care vin.

Noile reguli, intrate în vigoare astăzi 15 iulie , nu se aplică pentru tranzitul de marfă, posesorilor de pașapoarte oficiale și persoanelor care pot dovedi că în ultimele șase luni au fost diagnosticate cu COVID-19.

Rochii-de-Zi-si-de-Seara-Magazin-By-YouStatele de proveniență ale persoanelor care doresc să intre în Ungaria sunt clasificate pe trei categorii: zona verde, fără restricții, zona galbenă, cu restricții și zona roșie, cu interdicție de intrare în țară.

România a fost inclusă pe lista galbenă, iar persoanele care vin de la noi din țară sunt testate obligatoriu la punctul de trecere a frontierei.

Celor care prezintă simptome de infecție cu noul coronavirus nu li se permitea accesul, iar celor fără simptome li se impune carantina sau autoizolarea și sunt luați în evidențele autorităților sanitare ungare.

Sunt exceptate persoanele care prezintă la graniță două teste moleculare cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, făcute în ultimele cinci zile înainte de intrarea în Ungaria, dar la o diferență de minimum 48 de ore.

Certificatele trebuie să fie emis în limba maghiară sau engleză

leave a reply