Mizerie! Cartierul Militari, de coșmar pentru cei care îl locuiesc

Ieșit de pe radarul presei, după ce a ținut luni la rândul capul de afiș al scandalurilor din Consiliul Local, subiectul Cartierului Militari revine în actualitate.

Mai mulți cetățeni din cartier ne-au contactat în legătură cu situația intolerabilă din acest cartier, care se anunța unul modern și confortabil, o adevărată suburbie liniștită a Lugojului.

Din păcate, ce se vede pe teren arată cu totul altfel decât în declarațiile pline de bune intenții ale edililor.

”Situația este intolerabilă. Trăim coșmarul acesta din 2003, de când a început să se construiască în cartier”, ne declara o doamnă, care a ținut să își păstreze anonimatul, ca și ceilalți locuitori din cartier cu care am vorbit.

”La fostul punct de control de la intrarea în cartier și în primele blocuri e mizerie, sunt aruncați saci de moloz, televizoare… E ladă de gunoi! E groapa de gunoi a orașului. Să nu mai vorbim că de pe blocuri pică țiglele, riști să îți cadă în cap la orice oră”, adaugă aceasta.

O altă problemă sunt oamenii străzii, care tulbură liniștea cartierului, nebăgați în seamă de autorități.

”Boschetarii stau la intrarea în primul bloc, cum intri în cartier, blocul pe dreapta, cel mare, în care a fost cazarma militarilor. Sunt doi – trei boschetari care își fac veacul acolo. E și pericol de incendiu! Într-o seară, au făcut foc. Făceau grătare în mijlocul clădirii, pe o plasă improvizată. Ieșea fum, am crezut că arde blocul. M-am dus acolo să-i rog să aibă grijă, dar erau sub influența băuturilor alcoolice”, spune proprietarul unei case din apropiere.

Rochii pentru ocaziiEl adaugă că femeile și copiii nu se simt în siguranță: ”Zilele trecute, un grup de tineri, patru băieți și două fete, erau fugăriți cu parul de unul din boschetari. Eram acolo cu mașina, l-am apostrofat și i-am spus: ce faci, omule? Iar el mi-a răspuns că l-au înjurat copiii. Dar era clar sub influența alcoolului”.

Curățenia se face rar și la zile mari, cum ar fi ceremonialul dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea primului Regiment Românesc din Ardeal – Regimentul 90 Infanterie, când s-a restaurat și monumentul cu acvila.

”E un focar de infecție, avem șerpi, avem șobolani. Astă vară erau șerpi, că n-au tăiat vegetația. Au tăiat niște buiezi și le-au lăsat grămadă acolo să se usuce, nu le-a ridicat nimeni. Atâta s-a făcut un pic curat când a inaugurat Armata monumentul cu acvila”, mai spune omul.

O altă sesizare sună așa: ”În prima clădire e moloz, în față și late­ral la fel. Pe fostul drum principal, pe care intram la case până s-a făcut drumul nou, găsești aruncate și canapele. Eu locuiesc în cartier de patru ani, de când mi-am terminat casa”.

În Cartierul Militari, de pe strada Timișoarei, mulți lugojeni au cumpărat drepturile de construire și concesionare a terenurilor puse la dispoziție de Primăria Municipiului Lugoj.

Loturile au între 404 și 456 de metri pătrați. În anul 2017, a început asfaltarea drumurilor din cartier.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply