Mergeți cu mașina în Grecia ? Veți fi testați obligatoriu anti-Covid de la 1 iulie, chiar dacă sunteți vaccinați.

Cetățenii români, indiferent de țara de origine, care merg cu mașina de la 1 iulie în vacanță în Grecia vor fi testați la punctele de frontieră indiferent dacă au fost vaccinați sau nu anti-Covid, conform HotNews.ro.

magazin genti si posete dama din pielePotrivit Ministerului Afacerilor de Externe, persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse carantinei pentru 10 zile, iar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid, dar cu toate acestea dau rezultate pozitive la teste vor sta în carantină timp de 7 zile.

”A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, arată o informare a MAE.

Regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani.

Întrebată la Digi24, purtătoarea de cuvânt a MAE, Oana Darie, dacă testele vor fi plătite de turiști sau de greci, aceasta a spus: : Nu, n-au fost plătite nici până acum. Ele s-au făcut tot timpul. Acum noutatea e că aplicată unitar pentru toți cetățenii”. 

leave a reply