Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Marea Britanie şi Irlanda de Nord a ieşit definitiv din Uniunea Europeană.

Acordul comercial post-Brexit a intrat în vigoare în noaptea de Revelion.

Acordul comercial post-Brexit între Marea Britanie şi Uniunea Europeană a intrat în vigoare în noaptea de Revelion.

Practic, Brexit-ul s-a produs la miezul nopţii la Bruxelles, la ora locală (şi GMT) 23:00 la Londra, acesta fiind momentul în care Regatul Unit a încheiat de facto perioada de tranziţie.




Acordul post-Brexit vine la 4 ani şi jumătate după ce Regatul Unit a votat prin referendum să părăsească Uniunea Europeană.

Regatul Unit a ieșit de pe orbita Uniunii Europene, întorcând spatele unei relaţii tumultoase de 48 de ani cu proiectul european şi păşind în viitorul nesigur al Brexit-ului care va influenţa destinele poporului britanic generaţii la rând de acum încolo, scrie Reuters într-un comentariu.

Marea Britanie iese din piaţa unică europeană şi din uniunea vamală, dar nu vor fi introduse taxe vamale pentru produsele care circulă între cele două părţi.

Potrivit acordului, cetățenii români vor putea intra pe teritoriul Regatului Unit pentru șederi de scurtă durată, cum ar fi în scop turistic sau în vizită pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a avea nevoie de o viză.

Cetățenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obțină, totuși , o viză de intrare.

Până pe 30 septembrie 2021, se poate intra în Regatului Unit în baza pașaportului sau a cărții de identitate românești valabile. După această dată, este necesar pașaportul.

Cei care au obținut până acum statutul de ședere în Regatul Unit vor putea intra în Marea Britanie folosind cartea de identitate până la sfărșitul lui 2025.

Viza se poate obține online, prin accesarea paginii de internet gov.uk la secținea vize.

geci si jachete femei modele noi

 

leave a reply