Lewis Hamilton se vede concurând încă mulţi ani în Formula 1

Sextuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) va încerca să câştige duminică pentru a şaptea oară Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone şi se vede concurând încă mulţi ani în Formula 1, notează AFP. Hamilton şi-a fixat ca obiectiv în acest an un nou titlu mondial, cu care să egaleze, la 35 de ani, recordul legendarului pilot german Michael Schumacher (7).

papuci si saboti de casa„Eu contez că voi fi aici şi anul viitor, dar alături de fani. În ce priveşte anii care mi-au rămas ca pilot, asta este încă o necunoscută. Aş putea spune că perioada de izolare, care a dus la anularea primei părţi a sezonului, deşi a fost ceva negativ în multe moduri, pe de altă parte mi-a dat multă energie pentru a mă concentra şi pe alte lucruri. Acea perioadă de timp mi-a oferit un pic de spaţiu şi şansa de a respira un pic. Mi-a dat o energie nouă să pot continua mai mult timp”, a răspuns Hamilton la întrebarea privind cât de lungă va fi cariera lui de pilot.

Hamilton are contract cu Mercedes până la finele acestui an, dar prelungirea colaborării se anunţă doar un act formal. Britanicul numără 86 de victorii şi este foarte aproape să bată un alt record al lui Schumacher, de 91 de victorii în Formula 1.După primele trei curse ale anului, din Austria şi Ungaria, Hamilton a obţinut două succese, iar coechipierul său Valtteri Bottas unul. Campionul britanic speră să rămână încă mult timp la nivelul din prezent: ”Obiectivul meu este să furnizez rezultate cât de mult timp pot.

 

leave a reply