Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LANSARE ERASMUS+ LA UNIVERSITATE

Sala Aula Magna a Universității Europene Drăgan din Lugoj a găzduit astăzi conferința de lansare a Proiectului Erasmus + intitulat “Be Green, Be Smart and Build Up Your Future. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani, iar instituțiile de învățământ implicate sunt Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj și Liceul Einaudi-Giordano din orașul italian Napoli.

Silvia Gheleșian, coordonator proiect:

Este al doilea proiect al Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să fim beneficiarii acestui proiect. Acest proiect beneficiază de patru mobilități, două ale italienilor pentru că este în parteneriat cu o școală din Italia și două mobilități ale elevilor români și ale profesorilor de la liceul nostru tehnologic “Aurel Vlaicu”.

Marcel Drăgan, director Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”:

Scopul este în final dezvoltarea atașamentului față de valorile fundamentale ale uniunii europene, formarea capacității de a comunica și de a colabora cu tineri din alte țări și de ce nu formarea unui spirit de toleranță față de alte culturi. Este al doilea program Erasmus pe care îl avem în școală, este prevăzut pentru o durată de doi ani și include colaborarea în domeniul educației ecologice și formării spiritului civic între două instituții de învățământ liceal, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj și  Einaudi- Giordano din Italia.

 Printre obiectivele proiectului “Be Green, Be Smart and Build Up Your Future” se află dezvoltarea unui spirit de initiativă și antreprenorial elevilor, creșterea stimei de sine prin creșterea oportunităților de angajare și creșterea conștientizării degradării mediului înconjurător și de reducere a poluării.

leave a reply