Judetul Timis in alerta! COVID-19: Avion cu români venit din Italia, oprit pe pistă, la Timisoara. Unii pasageri veneau din zone lovite de coronavirus

Un avion care a venit din Italia, din Bergamo a fost oprit duminica dimineata pe pista Aeroportului din Timisoara.

Potrivit celor de la Antena 3, mama unei tinere a alertat autoritățile și le-a spus că fiica ei a fost plecată cu o prietenă în localitatea Trevisto din Italia, iar acum se întoarce în țară.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au mers pe aeroport și au început să facă verificări. Pasagerii au fost ținuți în avion, pentru efectuarea testelor.

Sursa citată precizează că cele două fete și încă o persoană care s-au întors din acea zonă din Lombardia au fost testate, iar rezultatele au ieșit negative. Cu toate acestea, li s-a recomandat să stea izolate timp de 14 zile.

Amintim că Italia e prima țară din Europa care a instituit carantina în zece orașe după ce coronavirusul a lovit peninsula.

Rochii pentru OcaziiAutoritatile italiene au anuntat că cel putin 9 orase din Lombardia si unul din Veneto au inchis barurile, scolile si alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sanatatii din Italia in acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Pana acum nu a fost anuntat niciun caz in care vreun roman din aceste zone sa fie infectat.
In zona Lombardia din Italia traiesc peste 200.000 de romani.

Ministerul Sanatatii din Romania anunta inasprirea verificarilor pe aeroporturi dupa aparitia coronavirului in Italia.

„In acest context, Romania ar putea fi mai expusa la aparitia de cazuri de infectie cu noul coronavirus pe teritoriul national, din cauza dinamicii calatoriilor cetatenilor romani pe rutele terestre si aeriene dintre cele doua tari. Autoritatile de sanatate publica vor include persoanele care sosesc in Romania din localitatile afectate din regiunea Veneto si din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit in aceste localitati in ultimele 14 zile, in categoria celor care trebuie să stea dupa intrarea in tara in condiții de carantina timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, transmite Ministerul Sanatatii din Romania.

leave a reply