În Timișoara se aşteaptă revenirea tuturor elevilor în clase, de luni

clasa liceu

Şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, spune că se aşteaptă ca, de luni, toţi elevii din Timişoara să revină în clase. Indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns, la 1,19 în municipiu, iar dacă trendul descrescător se menţine, cursurile pot reintra în normal.

“Toate cele 122 de unităţi şcolare din Timişoara sunt acum în scenariul galben. Rata de infectare anunţată pentru astăzi este de 1,1 la mie şi sperăm să ajungem vineri la 1, astfel încât de luni să revină în clase toţi elevii. Acest lucru ar avea un impact extraordinar, ca demers educaţional”, a declarat Marin Popescu.

În prezent, niciun elev nu este spitalizat, în contextul pandemiei, dar 273 sunt carantinaţi sau izolaţi (dintre care 166 în Timişoara).

În schimb, nouă cadre didactice din judeţ sunt în spital cu COVID-19 (dintre care patru în Timişoara) şi două cadre nedidactice (din care unul din Timişoara).

Niciunul dintre dascălii infectaţi nu s-au contaminat în şcoli, toţi aceştia susţinând activitate online.

Vaccinarea cadrelor didactice a rămas la acelaşi ritm (în jur de 50%). Este complicat să schimbi convingeri foarte repede. Nu avem altă soluţie de cât să promovăm vaccinarea pe toate căile posibile”, a mai precizat Marin Popescu.

Parfumuri originale pentru Femei si Barbati

 

leave a reply