În județul Timiș vor fi cumpărate containere speciale pentru cazarea persoanelor în carantină

Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş vor achiziţiona containere speciale, în care vor putea fi cazate persoanele carantinate cu suspiciune de coronavirus. Containerele vor fi dotate cu tot ceea ce este necesar, cu apa curentă, toalete individuale şi mobilier.

Măsura a fost anunţată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, astăzi, de prefectul judeţului, Liliana Oneţ, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în Europa, în special în Italia.

Bluza dama Bleumarin motive floralePrincipalul subiect pus în discuţie a fost identificarea spaţiilor în care pot fi cazate persoanele care intră în ţară venind din localităţile italiene aflate în carantină.

Toate persoanele care vin în România din localităţile afectate sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea în carantină 14 zile după intrarea în ţară. Totodată, se va semna un Protocol între Direcţia de Sănătate Publică, Jandarmerie şi Poliţie pentru ca persoanele care intră în ţară din zonele în carantină să fie conduse în spaţiile special amenajate şi să asigure paza acestor locaţii.

A fost asigurat personal medical 24/24 ore în punctele de frontieră din judeţ, care verifică starea de sănătate a persoanelor care intră în ţară, arată un comunicat al Prefecturii Timiş.

leave a reply