În ce condiții școlile vor funcționa integral cu prezență fizică

Astăzi va fi anunțată o decizie în ceea ce privește întoarcerea în bănci a unui număr cât mai mare de elevi, în condițiile în care rata de infectare cu coronavirus scade constant în cele mai multe localități.

osete si ciorapi dama magazin big magDe săptămâna viitoare școlile din alte 200 de localități ar putea să funcționeze ca înainte de pandemie, adică cu elevi în bănci, spunea ministrul educației, Sorin Cîmpeanu: În funcție de rata de infectare, vom ști dacă săptămâna viitoare școlile vor funcționa integral cu prezență fizică, în cazul în care rata de infectare scade sub 1 la mie, sau dacă vor funcționa, așa cum știm, fără prezența fizică a elevilor de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a.

Potrivit ministrului educației, până în prezent 45.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, s-au vaccinat anti-COVID.

Întrebat în legătură cu vaccinarea elevilor între 12 și 15 ani, Sorin Cîmpeanu a explicat că se pregătește demararea unei campanii în acest sens, însă o decizie se va lua abia după ce vor avea loc autorizările necesare.
romania-actualitati.ro

leave a reply