Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Guvernul face stadion acasă la Darius Vâlcov. Timişoara mai aşteaptă

Slatina, municipiul condus de Darius Vâcov ca primar timp de două mandate, va avea un nou stadion finanţat în totalitate de guvern. Echipa din Slatina este abia în Liga a IV-a. Nu cu mult timp în urmă, liderul CJ Timiş, Călin Dobra, dădea asigurări că un nou stadion la Timişoara este primul pe lista Guvernului, după cele care urmează să fie ridicate la Bucureşti pentru Euro 2020.

Un stadion nou-nouţ cu 10.000 de locuri va fi construit din bani publici, la Slatina, anunţă Gazeta Sporturilor. Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării, a aprobat construirea unui stadion modern pe locul vechii arene „1 mai”, costul lucrărilor urmând a se ridica la 90 de milioane lei, aproximativ 19 milioane de euro. Şi asta în condiţiile în care echipa locală CSM Slatina joacă abia în Liga a IV-a. De menţionat că Slatina este oraşul de baştină al lui Darius Vâlcoiv, principalul consilier al premierului Viorica Dăncilă, după mulţi chiar adevăratul şef al Guvernului. Finanţarea stadionului din Slatina se face în condiţiile în care actuala guvernare nu va reuşi să fianalizeze cele patru stadioane promise pentru Euro 2020. De menţionat că stadionul lui Vâlcov este al treilea care se face în zona Olteniei în ultimii ani, după Craiova şi Târgu Joiu. Şi aici n-am pus la socoteală stadionul din Alexandria, oraşul lui Liviu Dragnea.
În altă ordine de idei, în vara lui 2017, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, dădea asigurări că, după stadioanele din Capitală promise pentru Campionatul European, primul pe lista CNI este cel din Timişoara. Mai mult, la Timişoara este vorba de o cofinanţare, CJ Timiş obligându-se să contribuie cu 20 de milioane de euro. „Am transmis companiei naționale că avem disponbilitatea de a participa cu o sumă mult mai mare, chiar și cu 50%: 20 milioane de euro din 40 milioane euro. Solicitarea de realizare a stadionului există la Compania Națională de Investiții. Când primim un acord de principiu putem discuta de studiu de fezabilitate”, afirma Dobra pe 28 iulie 2017. Singurul pas concret însă privind noua arenă din Timişoara este doar acordul principalilor actanţi din administraţia locală, Nicolae Robu şi Călin Dobra, ca Stadionul “Dan Păltinişanu” să fie demolat.

Sursa: debanat.ro

leave a reply