Gravidă cu probleme cardiace grave, transportată cu elicopterul

Intervenția rapidă a salvat viața tinerei și a bebelușului ei

O gravidă cu probleme cardiace grave a fost transportată de urgență cu elicopterul la Spitalul Universitar București. Pacienta, o tânără cu o sarcină de 37 de săptămâni, avea diagnosticul de disecție de aortă. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD, care a ajuns de la Craiova pe heliportul SUUB într-un timp mult mai scurt decât ar fi necesitat un transfer cu ambulanța, fiecare minut fiind vital în astfel de cazuri.

După aterizarea elicopterului pacienta a fost preluată de o echipă multidisciplinară, formată din medici cardiologi, echipa de chirurgie cardiovasculară, medici de pe secția ATI, medici de obstetrică- ginecologie și, nu în ultimul rând, medici neonatologi.

Set Rochite elegante din paiete Mama si FiicaÎn urma operației de cezariană efectuată în Blocul Operator Central, pacienta a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.

După operație, pacienta a fost internată pe secția ATI a Spitalului Universitar de Urgență București, cu diagnosticul anevrism de aortă ascendentă și stenoză valvulară.

În prezent fiind stabilă hemodinamic și respirator, urmând ca intervenția chirurgicală la nivelul cordului să aibă loc după terminarea perioadei de alăptare.

Nou-născutul este în stare bună, cu adaptare postnatală favorabilă.

sursa:tvr.ro

leave a reply