Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[FOTO] Pensiunea din Banat care te introduce în atmosfera vechilor case șvăbești

Nu departe de Timşoara, la doar 46 de kilometri, în nordul judeţului Timiş, în zona geografică a Dealurilor Lipovei, la poalele pădurilor de stejar şi salcâm, se află satul Altringen. În fostul sat şvăbesc se află o discretă şi elegantă pensiune.

CITEȘTE ȘI: Veste uriaşă! Tratament inovator folosit împotriva Covid 19 la un Spital din Timișoara

Casa Altringen păstrează rânduiala locuinţelor germane şi are la bază o casă veche, în autentic stil al şvabilor bănăţeni. Este o pensiune deschisă de omul de afaceri Ovidiu Şandor, cel care stă în spatele proiectului City Business Centre din Piaţa 700 şi al cartierului ISHO, care se construieşte acum în Timişoara.

Vechea locuinţă a aparţinut bunicilor lui Ovidiu Şandor.  Acesta a renovat şi a extins construcţia iniţială. Pensiunea era mereu plină, în vremurile fără restricții.

În odăile Casei Altringen pot înnopta până la 22 de musafiri, în nouă camere: single, duble sau în apartament, fiecare având un alt decor autentic şvăbesc şi baie proprie. Prânzitoru-i cu duşumele din lemn masiv, credenţ, ladă de zestre, clup şi şemineu, încăpător pentru 40 de persoane. Terasa din grădină e numai bună pentru alte 30.

Tot aici mai este o grădină mare, bună pentru joaca copiilor şi biciclete disponibile spre închiriere, ca să îţi priască vizita în aer liber. Evenimentele profesionale îşi află şi ele locul la Altringen, în cele două săli de conferinţe dotate cu toate cele necesare.

La câţiva kilometri de Altringen se află şi celebra localitate Charlottenburg, singurul sat rotund din România, dar şi Buzad, locul devenit cunoscut pentru festivalul Electroruga, care se organizează acolo.




ghidulbanatului.ro

leave a reply