FOTO – Nimeni nu a respectat prevederile primăriei. În piața din Lugoj fără protecție

La Lugoj piața agroalimentară a fost lăsată deschisă, fiind cel mai aglomerat loc din oraș sâmbătă dimineața

În afară de câteva persoane cu măști de protecție, recomandările  primăriei pentru piața agroalimentară a Lugojului, în plină pandemie de coronavirus, nu au fost respectate de mai nimeni. Imaginile care au apărut pe rețelele de socializare arată clar modul în care lugojenii, mai ales cei bătrâni, iau în glumă pericolul ce îi pândește atunci când se expun în zone aglomerate.

În timp ce autoritățile italiene nu mai au loc în crematorii pentru a-și incinera victimele, la Lugoj piața agroalimentară a fost lăsată deschisă, fiind cel mai aglomerat loc din oraș sâmbătă dimineața. Bătrânii, cea mai expusă categorie de persoane în fața virusului, au ieșit la cumpărături și nu au respectat nicio normă recomandată de către primărie.

Cum a rămas piața deschisă

Primarul Lugojului a luat decizia de a lăsa piața deschisă după ce, intrând în boxa poliției locale, a vorbit cu cetățenii, aceștia votând prin ridicarea mâinilor dacă vor sau nu să mai fie ținută deschisă piața.

“În data de 20.03.2020, orele 11, m-am deplasat în Piața Agroalimentară ”Timișul” unde am consultat cetățenii prezenți, atât comercianți cât și cumpărători, cu privire la menținerea activității în acest spațiu.

M-am adresat la microfon din sediul Biroului Poliției Locale din piață, mesajul fiind difuzat în interiorul pieței prin două boxe. Am făcut referire la prevederile Hotărârii nr.11/2020 în contextul epidemiei cu noul coronavirus și a evidențiat riscurile la care sunt expuși cetățenii în piață atât comercianți cât și cumpărători.

La întrebarea dacă se dorește continuarea activității în acest spațiu, majoritatea cetățenilor au ridicat mâna și au răspuns afirmativ, iar la întrebarea dacă sunt persoane care nu doresc acest lucru, au fost identificate 5 persoane, care au ridicat mâna”, scrie pe pagina de Facebook a primarului.

Măsurile, nerespectate

Îngrijorător este că nicio măsură recomandată de primărie nu este respectată. Pentru a se menține în continuare piața deschisă și posibilitatea alimentării cu produse agroalimentare din piață a populației, s-au făcut următoarele recomandări:

  • Comercianții vor purta măști și mănuși;
  • Produsele expuse la vânzare vor fi acoperite cu folie transparentă;
  • Clienții nu au voie sa atingă produsele;
  • Nu vor fi depozitate pe jos produse destinate vânzării;
  • Nu se vor comercializa în piață băuturi alcoolice și nealcoolice;
  • Se va face dezinfecția spațiilor din piață pe toată durata stării de urgență.

În imaginile surprinse, se poate observa cum aceste recomandări nu sunt luate în considerare de către populație.

sursa: lugojeanul.ro

leave a reply