accesorii Telefoane Big Mag

Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea Senatului.

Alina Gorghiu ocupă interimar funcția de conducere a instituției

Președintele senatului Florin Cîțu și-a dat demisia din funcție. O ședință a grupului PNL din Senat, care s-a derulat în această dimineață, avea ca temă chiar schimbarea lui Florin Cîțu de la conducerea instituției. Alina Gorghiu a fost obținut votul unanim al grupului PNL pentru ocuparea interimară a postului de conducere a instituției. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și senatoarea Nicoleta Pauliuc sunt luați în calcul pentru ocuparea definitivă a funcției.

În ședința de la Senat, liderii PNL i-au reproșat lui Florin Cîțu că i-a deranjat cu declarațiile sale pe membrii PSD, dar și coaliția aflată la guvernare. La ședința grupului PNL din Senat a participat și premierul Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu: Voi face politică în continuare. Acestea sunt funcții, funcțiile nu sunt pe viață. Nu regret declarațiile pe care le-am făcut. Eu spun că măsurile luate nu-și au rostul.

Grupul PNL din Senat s-a reunit într-o ședință în această dimineață cu scopul înlocuirii lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului. Florin Cîțu și-a depus mandatul înainte ca liberalii să ia o decizie în ceea ce-l privește.

Conducerea PNL invocă  încălcarea articolului 25 din statutul partidului pentru demiterea lui Cîțu. Articolul prevede o serie de îndatoriri ale membrilor de partid, printre care și respectarea disciplinei de partid.

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, ar urma să ocupare interimară funcția de conducere a Senatului până la sesiunea de toamnă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și senatoarea Nicoleta Pauliuc sunt luați în calcul pentru ocuparea definitivă a funcției.

Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, președintele PNL, au avut poziții divergente după ce Cîțu a pierdut șefia partidului. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat alianța nenaturală a liberalilor cu PSD și UDMR.

Florin Cîțu a pierdut luni și șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar, după ce i-a expirat mandatul.

Cabina Selfie 360

leave a reply